Wederom draagt Van Heck bij aan een immens windmolenpark; Kriegers Flak in de Baltic Sea, ongeveer vijfentwintig kilometer vanaf de kust van Denemarken.
Waar de funderingen normaal gesproken de zeebodem in worden geslagen (heien), wordt hier de fundering de zeebodem in getrild. Dit heeft alles te maken met de vele bruinvissen aldaar. Het heien kan schade aanrichten aan de vissen waardoor er voor een diervriendelijke manier is gekozen.
Hoe dieper men komt in de zeebodem, hoeveel te meer harde klei er in de bodem zit. Dit kan er voor zorgen dat de monopile vast komt te zitten, de rode pompen van Van Heck bieden dan de oplossing.

Bijdrage Van Heck

De Van heck pompen kunnen in het geval van verkleving ingezet worden om de weerstand te verminderen en het klei/zand te verwijderen uit de monopile.
Er zal een complete spread inclusief leidingwerk geleverd worden en dit zal gedurende het hele project helemaal standby op het deck staan. De Van Heck spread staat startklaar zodat het werk niet stil komt te liggen.
Van Heck levert twee Hydraulisch aangedreven pompsets (VSPH400) die parallel in series opgesteld worden met een Diesel aangedreven HK400.
Daarbij nog twee VSPH400 sets met een Diesel aangedreven splitcase parallel in series opgesteld. Op de tekening is de totaalopstelling goed te zien.

Eind juni zal het equipment op transport gaan en voor circa drie maanden op het project staan.

 

terug naar het projectoverzicht