Pompen in Holwerd

Het water langs de Nieuwe Zeedijk in Holwerd kwam, door de aanhoudende regenval en het feit dat nog niet alle sloten waren gehekkeld waardoor de watertoevoer naar het gemaal werd belemmerd, dusdanig hoog te staan, dat Wetterskip Fryslân Van Heck heeft gevraagd een noodpomp te leveren om deze overmacht situatie het hoofd te bieden. Op deze manier kon het aangrenzende land worden beschermd en zou de aardappeloogst niet in gevaar komen.

Spoed telefoontje

Het Van Heck team was net naar huis toen dinsdagavond om 18.00 uur de dienstdoende engineer een telefoontje kreeg van Wetterskip Fryslân met de vraag om zo snel mogelijk een noodpomp met een capaciteit van 50 m³/min (3000 m³/uur) te leveren. De eerste zware herfststorm van 2017 werd de volgende ochtend verwacht dus er moest meteen worden gehandeld.

Om 19.45 was de projectleider op locatie om de situatie te inventariseren en rond middernacht arriveerde de eerste vrachtwagen in Holwerd.

Om 01.00 woensdagochtend kon de pomp, inclusief zo’n 100 meter leidingwerk, worden geïnstalleerd. Om 06.45 draaide de installatie naar behoren en kon iedereen met een voldaan gevoel naar huis.

Teamwork

Dankzij de snelle actie van onze eigen toppers en onze vaste transporteur De Nekker kon ons materiaal snel ter plaatse zijn. Jelle Bijlsma BV heeft gezorgd voor de graafmachines en rijplaten en BKF heeft de kranen geregeld, bedankt! Zelfs de brandweer schoot te hulp voor verlichting, super!

Een speciaal bedankje voor de mannen van Wetterskip Fryslân, die hebben geholpen met sleutelen en, niet geheel onbelangrijk, voor heerlijke koffie en broodjes hebben gezorgd!

Al met al, een mooi stukje teamwork!

terug naar het projectoverzicht