Ook bij langdurige droogte levert Van Heck een passende oplossing. Van Heck heeft vanwege de aanhoudende droogte een pompinstallatie geleverd aan het waterschap Rijn en IJssel.

Snel en vakkundig geleverd en geïnstalleerd

Op 18-07-2018 aan het eind van de ochtend is er telefonisch contact geweest tussen het waterschap en onze projectmanager. Het waterschap had problemen met het lage waterpeil op de Oude IJssel . Daarop is onze projectmanager direct in de auto gestapt om de situatie ter plekke te bekijken. In de middag, is overleg met de opdrachtgever, de juiste pompconfiguratie en de pomplocatie bepaald. De projectmanager heeft alle randvoorwaarden geregeld op donderdag 19-07. (transport, pomp testen en gereed maken, paklijsten/CMR’s en de huurovereenkomst). Op 20-07 vroeg in de ochtend is het transport met equipment uit Noordwolde vertrokken. Om 13.00 was de pompinstallatie werkend, vakkundig geïnstalleerd en getest door twee van onze supervisor.

Vervolg en aanhoudende droogte

Als de droogte aanhoudt zal de capaciteit wellicht verhoogd moeten gaan worden voor dit waterschap. Er is inmiddels ook al contact geweest met andere waterschappen die ook met problemen hebben te maken in verband met het aanhoudende lage waterpeil.

terug naar het projectoverzicht