Op dit moment ondergaat het Gemaal Spijksterpompen nabij de Eemshaven een grote renovatie. De naastgelegen dijk wordt tegelijkertijd ook verbreedt. Van Heck is nauw betrokken bij dit project en levert de tijdelijke pompinstallaties voor het gemaal.

Voorbereidingen

In 2018 is er al een noodplan getekend in opdracht van het Waterschap Noorderzijlvest. Een deel van dit noodplan is nu in werking gesteld, dit scheelt enorm in tijd qua voorbereiding. Echter zijn er in overleg met het Waterschap en andere betrokken partijen, een aantal wijzigingen aangebracht. Er zijn daardoor op locatie situaties geweest waar Van Heck snel op moest anticiperen, maar dankzij de goede samenwerking heeft dit zeker niet voor problemen gezorgd.

Equipment en tests

Afgelopen week, op 8 juli, is er gestart met de aanvoer van dertien vrachtwagens met equipment naar de Spijksterpompen.
Van Heck heeft onder andere vier diesel-aangedreven pompsets en circa 250 meter leidingwerk geleverd. Met deze pompen kan het benodigde debiet van ongeveer 22.000 m3 per uur worden gehaald. In geval van ernstige regenval in Nederland kan Gemaal Spijksterpompen zonder problemen haar werk blijven doen.
Gedurende de vier daagse-installatie waren er drie mensen van Van Heck aanwezig om het equipment juist te installeren en de zaken te coördineren. Vrijdag 12 juli is er, onder toeziend oog van onze directeur Jeroen Van Heck, getest met de installatie. Rond de klok van 12.00 uur is de tijdelijke pompinstallatie opgeleverd aan onze klant: Waterschap Noorderzijlvest.
Het project zal tot ongeveer eind september duren.

 

Lees hier het nieuwsbericht van RTV-Noord

Lees hier het nieuwsbericht van het Algemeen Dagblad

 

terug naar het projectoverzicht