Wederom weet aannemer Ludwig Freytag GmbH & Co de oplossingen van Van Heck te vinden. Halverwege maart zal de renovatie aan een sluis in de Wedeler Au starten. De Wedeler Au is een rivier die afwatert via de sluis in de Elbe (Wedel, Duitsland). Het water vanuit de nabijgelegen polder stroomt bij laag water door de sluis heen, dit wordt ook wel “schutten” genoemd.

Werkzaamheden

De deuren en de sluis van het gemaal worden uit het gemaal gehaald voor renovatie. Tijdens de renovatie wordt de sluis aan beide kanten afgesloten, dit zorgt ervoor dat er geen water meer doorheen kan. Om de 3 m³/sec. water af te voeren tijdens de werkzaamheden, is het materiaal van Van Heck nodig.

Materiaal & bijdrage Van Heck

In eerste instantie heeft Van Heck een offerte opgesteld volgens het aangeleverde bestek. Daarnaast is er een tweede offerte aangeleverd met een efficiëntere én goedkopere oplossing, volgens de engineers van Van Heck. Na een aantal wijzigingen en goed overleg met de mensen van onze opdrachtgever is er uiteindelijk een gedegen plan uitgewerkt en liggen de opstellingstekeningen en het materiaal klaar in Noordwolde. Begin maart 2020 zal er o.a. één AFP600 pompset, twee elektrisch aangedreven HK500 pompen, drie aggregaten en ongeveer 375 meter aan leidingwerk naar Duitsland op transport gaan. De opstelling zal helemaal elektrisch draaien; dat is in dit geval de meest “groene” oplossing en het beste voor het milieu en de omliggende natuur. Twee servicemonteurs gaan vijf dagen op de locatie aan het werk om het materiaal op te bouwen en na de gebruikelijke tests zal het geheel automatisch werken.

Het project zal naar verwachting een half jaar duren.

Word jij enthousiast van dit soort projecten en wil je ook meer van de wereld zien? Van Heck is op zoek naar Servicemonteurs!
Hier kun je meer lezen over de openstaande vacature.

terug naar het projectoverzicht