Opdrachtgever Prysmian Powerlink Ltd gaat de komende anderhalf jaar over de hele wereld kabels jetten tbv nieuwe windmolens.
De “MV Ulisse” zal vanuit Engeland (Newcastle) uitvaren richting Duitsland. Als het werk daar gedaan is zal het schip richting de Oost-kust van Amerika gaan.

Van Heck’s equipment en bijdrage

Aan boord van de MV Ulisse is het nodige rode equipment opgebouwd, namelijk; twee keer een DPPG750 pomp met splitcases SC300-500 en frequentie-omvormers met besturing.
Deze pompspread zal de tool aan boord voorzien van voldoende hoge druk om de kabels op de zeebodem te kunnen begraven.

Voordat het equipment op transport ging is er het nodige voorbereid in Noordwolde, want hoewel dit project een kopie is van eerdere projecten, het equipment dient aan de huidige geldende wet- en regelgeving voor de verschillende territoriale wateren te voldoen.
In nauw overleg met de mensen van Prysmian is er een passende pompspread geleverd. Voor vertrek worden er verschillende surveys uitgevoerd zodat we altijd weten hoe het equipment uit onze werkplaats is vertrokken.
De opdrachtgever zal de pompspread zelf gaan opbouwen, waarna de inbedrijfstelling ondersteund wordt door Van Heck’s supervisor. Waarna dit afgerond is, zal er een overdracht en instructie plaatsvinden zodat er, over de hele wereld, veilig en vakkundig met de pompset gewerkt kan worden.
De verwachting is dat het totale project in augustus 2023 afgerond zal worden.

 

terug naar het projectoverzicht