In 2019/2020 waren we ook al aan boord van de MPI Adventure (lees er hier meer over). Na dit succesvolle project wist opdrachtgever Van Oord Van Heck weer te vinden.
Destijds is er een unieke en uiterst gecompliceerde pompspread ontworpen en opgebouwd op de MPI Adventure.
De komende maanden is Van Heck weer aan boord van dit schip en leveren we een essentiële bijdrage aan de ‘Bèta Campagne’; het windmolenpark aan de Hollandse Kust Zuid.

Here we go again!

Twee weken geleden is de pompspread opgebouwd op de MPI Adventure in de haven van Vlissingen.
Een strakke planning van projectleider Almer zorgde ervoor dat er in totaal 6 vrachtwagens op tijd bij de MPI aankwamen en dat de opbouw gestroomlijnd is verlopen.
Van Heck’s servicemonteurs Jelte en Falko zijn eerst drie dagen aan boord geweest om te zorgen voor de opbouw van het equipment.
Na de opbouw is Jelte als eerste in de “MPI-bubbel” gegaan; dat wil zeggen dat hij 6 weken lang intern aan boord is om er voor te zorgen dat de hele spread op het hoogste niveau blijft draaien. Na 6 weken zal er een crewwissel plaatsvinden en zal Falko aan boord gaan.
“Deze projecten zitten vol uitdagingen. Werken aan en op zo’n bijzonder en groot project is fantastisch! De samenwerking op het schip verloopt soepel en er is goed contact tussen de verschillende partijen.” Aldus Jelte en Falko die vol trots vertelden over de eerste dagen aan boord.

De testen zijn met succes verlopen en aankomende maandag (21 juni) zal de MPI uitvaren naar open zee.
Van Heck’s pompspread zorgt voor de nodige hoge druk in de enorme trencher die op de zeebodem de kabels legt voor de nieuwe windmolenparken.

De pompspread bestaat uit twee DPPG820-SC250/650 en twee x DPPG750-SC300/500 pompsets van Van Heck. Daarnaast nog eens drie Power Packs en zeven VSPH pompen.

Word je enthousiast van deze projecten? Van Heck is op zoek naar een Service Monteur! Lees hier de volledige vacature.

terug naar het projectoverzicht