We zijn in gesprek met Hilko; al veertien jaar service-monteur bij Van Heck.
Na al die jaren heeft hij voor zijn werk al veel van de wereld mogen zien en aan bijzondere projecten gewerkt.
Twee weken geleden was hij voor opdrachtgever Ravestein in Liverpool. In deze tijd gaat het reizen niet zo gemakkelijk en bij thuiskomst moest Hilko in quarantaine. Inmiddels is deze periode voorbij en praten we bij over zijn ervaringen.

Het project in Liverpool

Van Heck’s opdrachtgever Ravestein werkt aan een nieuwe sluisdeur in het Eastham Oil Dock in Liverpool. Van Heck wordt ingeschakeld om de sluis leeg te pompen.
De projectengineer in Noordwolde ging vooraf flink terug in de tijd; locatie-tekeningen van bijna 75 jaar oud werden bestudeerd om een goed plan van aanpak te kunnen maken.

Hilko is voor vertrek negatief getest op Covid-19 en mag naar Liverpool komen voor de installatie van twee elektrisch aangedreven AFP-600 pompen. Na twee uren water verplaatsen liep de sluis nog niet verder leeg. De lekken in de sluis waren groter dan voorzien, hier moest eerst een oplossing voor gevonden worden. Doormiddel van extra sluisdeuren zijn de lekken dermate gedicht zodat de twee pompen de lekkage voorbleven. Het water in de sluis zakte al snel met zo’n 60 centimeter per uur; gelijk aan ongeveer 5500 m³.
Na 16 uren non-stop pompen was de sluis zo goed als leeg en is er nog één pomp continue blijven draaien om het lekwater weg te houden.
Eerder schreven we al over de nieuwe 5ft. besturingscontainer waar Hilko inmiddels specialist in is, de container was nu voor het eerst op project in Liverpool. “De splinternieuwe 5ft. container met PLC-besturing heeft perfect gewerkt, het was mooi om dat nu echt in de praktijk op locatie te zien” – aldus Hilko.

Een ervaring rijker

Na vier dagen in Liverpool kon Hilko weer naar huis; “het was een bijzondere situatie om mee te maken. Voor vertrek moest ik negatief getest zijn en omdat we in een vitaal en essentieel werkgebied terecht kwamen, hoefde ik bij aankomst in Liverpool niet in quarantaine.
De maaltijden konden niet in het hotel genuttigd worden, dit gebeurde allemaal op locatie. Even ’s avonds ontspannen met een biertje in de hotelbar zat er niet in. Voor vertrek weer testen en bij thuiskomst moest ik 10 dagen thuis blijven. Gelukkig zit die tijd er weer op en mocht ik weer naar de werkplaats in Noordwolde, ik ben toch graag aan het werk!”

Het werk in Liverpool zit er op en het Van Heck equipment is weer onderweg naar Noordwolde.

 

terug naar het projectoverzicht