Maandagmiddag 11 maart komt er rond de klok van 15.00 uur een telefoontje vanuit Ter Idzard namens
Wetterskip Fryslân.
Inmiddels is de lente ingetreden maar de afgelopen tijd is er veel regen gevallen en ook op deze bewuste maandag is het stormachtig weer.

Renovatie

Het gemaal in Ter Idzard wordt momenteel voor een deel gerenoveerd waardoor er niet voldoende capaciteit is om het water weg te zetten.
Gelukkig kan Van Heck snel schakelen en schiet zij te hulp. Onze projectmanager gaat ter plaatse om de situatie te bekijken en om te bepalen wat er nodig is.
Aan het einde van de middag is hij weer terug in Noordwolde en wordt er met de rest van het team een plan de campagne gemaakt.

Transport en opbouw

In Noordwolde wordt de elektrisch aangedreven VP-800 pompset en het benodigde leidingwerk klaar gemaakt voor vertrek. Het is inmiddels al donker geworden en een deel van de de bochten in het leidingwerk worden in onze werkplaats nauwkeurig in elkaar gezet.
De mensen van onze “huis-transporteur” Fa. C. de Nekker en zoon schieten gelijk te hulp en tegen acht uur in de avond vertrekt de eerste vrachtwagen naar Ter Idzard.
Inmiddels zijn er ook veel mensen van de pers aanwezig en worden er mooie plaatjes geschoten, het teamwork tussen de verschillende partijen is wederom een groot succes!
Tegen twee uur in de nacht draait alles naar behoren en kan iedereen naar huis voor zijn welverdiende rust.
Het project is op dinsdag 19 maart in overleg met het Wetterskip succesvol afgerond, de pompset is gedemonteerd en deze is weer in Noordwolde terug gebracht.

 

terug naar het projectoverzicht