Op 25 juni 2018 komt de aanvraag van onze opdrachtgever binnen.
In Ad Duqm wordt gewerkt aan een immens grote haven; The Port of Duqm is een kilometer lang, 500 meter breed en 18 meter diep. De bedoeling is dat het water gecontroleerd, vanaf zee de zogeheten pit in wordt geheveld.
Dat dit gecontroleerd en met enige mate gebeurd is van groot belang. Gebeurt het verplaatsen van het water te snel dan is de kans groot dat de damwanden, waar straks de schepen aanleggen, doorbreken.

Tests en start hevelsystemen

“Een indrukwekkend groot project”, aldus onze servicemonteur Dennis. Na een periode van engineeren en voorbereiding in Noordwolde is hij op 7 januari, vlak na het transport met het equipment, aangekomen in Duqm. Hij zal de komende tijd de supervisie hebben over het verloop van het project. Op 11 januari worden de eerste tests met de hevelinstallaties gedaan. Er worden die dag nog een aantal kleine lekkages verholpen.
De volgende dag werken alle vier de hevels naar behoren en wordt er 50.000 kuub water per uur de pit in geleid. Dit is gelijk aan vijftig miljoen liter water!

Diepte

Na anderhalve week op volle kracht hevelen wordt het “0”punt bereikt en is de pit helemaal vol. In totaal is er met de kennis en materialen van Van Heck tien miljoen kuub water verplaatst.
We kunnen spreken van een tevreden klant en een succesvol verlopen project. Onze engineering is inmiddels bezig met een vergelijkbaar plan voor 2020.

 

terug naar het projectoverzicht