Afgelopen maand heeft Van Heck voor haar opdrachtgever een gezonken leiding met één van haar grootste pompen weer drijvend kunnen krijgen. Het project vond plaats voor de Nederlandse kust, vlakbij Texel en is vanaf een schip uitgevoerd.

Calamiteit

De klant belde Van Heck op vrijdagmiddag dat ze een probleem hadden; hun leiding was afgezonken en zat verstopt met zand. Een klein team van Van Heck is opgeroepen en er is tot laat doorgewerkt om een goed plan te maken om ook deze klant te helpen. Zaterdag aan het  eind van de dag stond het nodige equipement geïnstalleerd aan boord van het schip;  klaar om de leiding door te spuiten.

Bijdrage van Van Heck

Van Heck heeft voor dit project een DPPG750-HK700 geleverd om de benodigde capaciteit (5.500 m3) en de benodigde druk (26 mwc) te kunnen leveren. De uitdaging voor dit project was dat de ruimte aan boord van het schip erg beperkt is. Onze engineers en onze servicemonteurs hebben dit, in overleg met de klant, echter knap opgelost. Na circa 1,5 uur pompen was de gehele leiding weer drijvend en was de klant weer operationeel. Een knap staaltje teamwork!

terug naar het projectoverzicht