UITRUSTING VOOR BALLASTOPERATIES

Het ballastmaterieel van Van Heck is specifiek ontworpen voor load-outs en float-overs en is uitermate geschikt voor bergingsoperaties. De volledig autonome ballast- en deballastinstallatie kan geheel worden bestuurd vanuit een centraal punt en heeft een totale capaciteit van 40.000 ton per uur.

REGEL- EN CONTROLESYSTEMEN

Het centrale bedieningspaneel bevat een natuurgetrouwe weergave van het pontondek. Elke tank beschikt over een eigen instrumentenpaneel met corresponderende code. Vanuit de centrale regelkamer bedient de ballasttechnicus de totale ballastinstallatie.

Alle niveaumeters zijn door de fabrikant geijkt, en hun nauwkeurigheid wordt vóór ieder transport naar de locatie gecontroleerd. Tijdens testen en proefdraaien voorafgaand aan de ballastoperatie worden de uitlezingen nogmaals gecontroleerd en worden de meters zo nodig opnieuw geijkt. Het ballastsysteem kan zowel manueel als vanuit de centrale regelkamer worden bediend.

POMPEN

De hydraulisch aangedreven pompen van Van Heck zijn uitermate geschikt voor deze ballastoperaties omdat deze eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd in een verticale riserpipe. Daarnaast kunnen deze pompen eenvoudig worden vervangen zonder dat de voortgang van de ballastoperatie in gevaar komt. De pompen worden aangestuurd door Van Heck power packs.

Ballastsystemen Brochure

Bekijk brochure

terug naar Pompen en Toebehoren