Een calamiteitenplan kan bij een onverwacht incident veel kostbare tijd besparen en in sommige gevallen zelfs levens redden. Weten wat er moet gebeuren en met welk materiaal kan van onschatbare waarde zijn. Daarom zet Van Heck zijn kennis en ervaring in watermanagement in bij het opstellen van calamiteitenplannen en bieden de Friezen ondersteuning en advies waar dat nodig is.

In Nederland en daarbuiten heeft Van Heck al enkele jaren bewezen een betrouwbare partner te zijn bij het opstellen van calamiteitenplannen. Van Heck is een van de weinige bedrijven die in korte tijd groot materieel kan laten uitrukken, een onmisbare eigenschap bij een incident in watermanagement. Ook in Duitsland begint het Friese idee van calamiteitenplannen aan te slaan. Het maken van een plan is relatief goedkoop; het kost alleen manuren. Met zo’n plan kun je beter inspringen op een incident. Logistiek gezien ben je beter uitgerust.

Van Hecks directeur Jeroen van Heck: ‘De uren die je besteedt aan het opstellen van een plan, verdien je bij een incident dubbel en dwars terug.’ Het plan kan zo summier of zo uitgebreid zijn als de klant het wil. Het kan slechts uit een tekening plus een lijst van materieel bestaan of compleet zijn met kranen en een optie op een wegomleiding. Jeroen van Heck biedt in een calamiteiten-plan het liefst drie alternatieven. ‘Je weet nooit van tevoren wat de beschikbaarheid op een bepaald moment zal zijn. Met drie alternatieven heb je dat in elk geval ondervangen en weet je zeker dat je de klant van dienst kunt zijn.’

terug naar het nieuwsoverzicht