Inmiddels is de Van Heck Group 58 jaar oud en Jeroen van Heck dacht al een jaar na over de toekomst van zijn bedrijf.
Een opvolger in de eigen familie diende zich niet aan. “Ik heb wel wat grote bedrijven in de markt gepolst. Het bedrijf zou een aanvulling kunnen zijn op het werk van een grote baggeraar. Maar is dat voor Van Heck wel positief?
Continuïteit, is een sleutelwoord voor Van Heck. Hier hoort een  ondernemer aan het roer, geen spreadsheet-manager.”

Over Herman van Dijk

Die rasechte ondernemer vond Jeroen in Herman van Dijk.
Van Dijk is tientallen jaren actief geweest in de machinebouw in Engeland, daarnaast heeft hij jarenlang gewerkt in de land-based oil business doormiddel van het conserveren van ondergronds leidingwerk met zijn bedrijf “Van Dijk Coating”.
Door deze ervaring is het werken met de grote aannemers in “het veld” voor Herman niet vreemd. Nadat hij dit bedrijf had verkocht, miste hij het aansturen van een team.
De heren Van Heck en Van Dijk kennen elkaar al decennia lang en een avond filosoferen over allerlei technische zaken, onder het genot van een biertje, is de mannen niet vreemd.
Jeroen zag Herman inmiddels wel als een ideale technisch manager voor zijn bedrijf, maar aan een overname had hij nog niet gedacht. Herman zag een stageperiode om het bedrijf te leren kennen wel zitten, maar hij maakte snel carrière.
De rest is geschiedenis; de Van Heck Group is inmiddels in handen van Herman van Dijk.

Geen verandering

Zeker voor het komende jaar zal Jeroen van Heck in beeld blijven voor technische ondersteuning. “Die ondersteuning is noodzakelijk totdat ik zelf kan zwemmen”, aldus Herman.
Het bedrijf zal in Noordwolde gevestigd blijven en ook de naam blijft hetzelfde. Herman: “Van Heck blijft; dat is een wereldwijd bekende merknaam, die ga je toch niet van de gevel afhalen?”

terug naar het nieuwsoverzicht