Van Heck heeft onlangs een meerjarig emergency response contract met CMA CGM getekend. De overeenkomst omvat Van Heck’s Fast Oil Recovery pomp, the Sea Trophy. Door ondertekening van deze overeenkomst zet de gerenommeerde rederij CMA CGM een stap voorwaarts in hun Environmental Responsibility-programma, waardoor ze een van de eerste bedrijven wordt die zich voorbereid voor olieramp preventie.

Onmiddellijke beschikbaarheid van de Sea Trophy

Deze overeenkomst garandeert de onmiddellijke beschikbaarheid van een Sea Trophy emergency response kit voor CMA CGM. De kit bestaat uit een complete set van tools en accessoires, waaronder de Sea Trophy hydraulisch aangedreven pomp, die olie verpompt met een debiet van 70 m3/uur. De pomp is geschikt voor de FOR systemen (Fast Oil Recovery, onder licentie van JLMD Ecologic Group) die aan boord van CMA CGM schepen zijn geïnstalleerd.

CMA CGM is overtuigd van de betekenis van de Sea Trophy bij het voorkomen van een eventuele olieramp of om off-spec bunkeren snel en efficiënt te verwijderen, veel tijd en geld zal besparen.

De heer Jeroen van Heck, Managing Director van Van Heck voegt toe: “We zijn er trots op om te kunnen samenwerken met een toonaangevende rederij, zoals CMA CGM om bij te dragen aan schonere zeeën. Vooral omdat CMA CGM gericht is op veiligheid en eigenaar is van het hoogste aantal schepen uitgerust met een FOR-systeem”.

terug naar het nieuwsoverzicht