Wereldwijde belangstelling voor Sea Trophy

Productie calamiteitensets

De ontwikkeling van de Sea Trophy, de door Van Heck bedachte en gepatenteerde submersible oil recovery pump, gaat almaar door. In een jaar tijd zijn vijf calamiteitensets geproduceerd, na één telefoontje kan de pomp direct op transport. De complete set is niet groter dan een palletbox. Wereldwijd zijn bergers en reders zeer belangstellend, mede door de mailing die onder het mom ‘green and easy’ is uitgestuurd.

De Sea Trophy is primair ontwikkeld om olierampen te voorkomen: als een tanker strandt, kan de kleine spindelpomp in no-time de brandstoftanks leegzuigen. Rederijen hebben interesse omdat er nog weleens verkeerde stookolie wordt getankt. Als een schip daardoor aan wal moet blijven liggen, kost dat handenvol geld. Met de Sea Trophy reeds aan boord of in de haven kan veel geld bespaard worden.

Keurmerk verkregen

Jeroen: “We hebben het afgelopen jaar eindeloos getest om het gedrag van de pomp tot in de puntjes te leren kennen. Ook draagt de pomp ondertussen het keurmerk van Veritas, waar we erg blij mee zijn. De demonstratie bij de Franse marine was zonder meer een succes. Daarnaast is het manifold-ontwerp herzien en de Milk Can verder ontwikkeld. Deze laatste is geschikt voor tanks zonder sounding-pipes. Het productiemodel van de Milk Can is overigens van aluminium, wat hem een stuk lichter maakt dan het prototype van staal.”

terug naar het projectoverzicht