Vervanging sluis door gemaal

Friedrichskoog is een oud vissersdorpje aan de Noordzeekust van Sleeswijk-Holstein. De smalle doorgang tussen de zandbanken en de haven van de Waddenzee slibde in de afgelopen jaren steeds verder dicht, waardoor de regering gedwongen werd om de haven te sluiten. De uit het achterland in de haven stromende water wordt niet meer afgevoerd via de sluizen van de haven, maar wordt in de Noordzee gepompt.

Tijdelijke omleiding

Voor onze klant Friedrich Peters Bau GmbH leveren wij voor de periode van circa 10 maanden, twee diesel aangedreven super geluid gedempte HK700 pompinstallaties. Door de aanzuighoogte van 4 meter hebben deze pompen een capaciteit van ± 5000 m3/uur per stuk. Om tijdens de sloop van de sluis en de opbouw van het gemaal het water binnen de dijken op het gewenste niveau te houden, zorgen de Van Heck pompen ervoor dat het water tijdelijk wordt omgeleid.

Automatische start/stop installatie

De pompen worden door middel van vlotters aangestuurd. Wanneer het waterpeil stijgt, worden de pompen automatisch gestart. Als het gewenste niveau weer wordt bereikt, worden de pompen automatisch gestopt.

terug naar het projectoverzicht