‘Pearl of the Gulf’ paradijsje voor pompen

Dat de verhuurvloot van Van Heck ook onder extreme omstandigheden goed functioneert, bewijst de lopende klus in Qatar, aan de Perzische Golf. Sinds Van Heck eind 2004 van start ging met dit project, groeide het aandeel fors: van 16 pompen naar maar liefst 29 pompsets.

Die draaien momenteel op volle toeren in het Arabische emiraat. Zelfs de combinatie van hoge temperaturen (tot soms wel 50 graden Celsius!), fijn woestijnstof, scherp zand en zeer zout water krijgt het materieel van Van Heck er niet onder. ‘Nu komt het écht op onze kracht aan’, weet de directeur. ‘In zo’n omgeving, onder zulke zware condities zouden veel pompsets het juist niet redden. Maar in ons heeft Dredging International/ Qatar Dredging Company gelukkig alle vertrouwen.’ In Qatar, aan de Arabische Rivièra, wordt met man en macht gewerkt aan de totstandkoming van het ambitieuze project ‘The Pearl of the Gulf’.

Hollands Glorie

Over een oppervlakte van 400 hectare speciaal opgespoten eilandjes verrijst een super-de-luxe residentie. Een paradijselijke oase die na voltooiing – verwacht omstreeks 2009 – goed is voor zo’n 40.000 gasten. Het zal hen aan niets ontbreken in comfortabele villa’s en penthouses, chique hotels en op privé-stranden met adembenemend panorama. Van Heck is dan ook trots op de eigen bijdrage, een ambachtelijk stukje Hollands glorie: ‘We leveren flink wat capaciteit in Qatar en presteren goed. Dit project spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding.’

Ook op de hoogte blijven? Surf naar www.pearlofthegulf.com voor update en foto’s.

terug naar het projectoverzicht