Van Heck neemt verantwoordelijkheid op zich

De koraalriffen bij de Australische kust zijn uiterst belangrijk in het ecosysteem. Ze mogen daarom onder geen beding bedolven worden onder een laag slibdeeltjes. Van Heck neemt die verantwoordelijkheid op zich en zorgt voor een milieuvriendelijke en efficiënte oplossing.

Baggerwerken Port Hedland

Bij baggerwerken voor Port Hedland wordt veel slib meegenomen in het opgespoten zand. Dus ook het water dat Van Heck weer moet afvoeren, is slibhoudend. Daarom bezinkt dat eerst in een paar bassins. Pas daarna wordt het water, waarin nog altijd fijne stof zit, door Van Heck kilometers de zee in gepompt. Alleen met afnemend tij, anders neemt de vloed het stof weer mee naar de kwetsbare kust.

HK700 pompen

Het materieel wordt zwaar beproefd door de hitte, hoewel er warmere delen van de wereld zijn waar Van Heck ook werkt, zoals India en het Midden-Oosten. De pompen (HK700’s met in totaal een debiet van 10.000 m³/uur) kunnen een omgevingstemperatuur van vijftig graden aan. Tot en met het derde kwartaal van dit jaar staan de pompen nog aan die kant van de wereld, daarna mogen ze thuis afkoelen. Of direct door naar het volgende werk.

terug naar het projectoverzicht