Marktleider wil nóg beter werk leveren

“We zijn marktleider, ons systeem wordt overal gevraagd, al langer dan vandaag… maar toch investeren we in een verbetering van dit systeem. Om de doodeenvoudige reden dat we innovatief zijn, en daarom blijven zoeken naar de beste oplossingen”, aldus Jeroen van Heck.

In dit geval gaat het om het plaatsen van windmolens op zee. Deze vorm van groene energie ondersteunt Van Heck graag, door middel van een techniek waarmee kabels door gleuven in de zeebodem worden gelegd. Een rupsvoertuig of slee rijdt of glijdt over de bodem en spuit met een debiet tot 2400 m³/uur een gleuf en legt daar direct een kabel in. Het leveren van pompen en kennis hiervoor doet Van Heck voor alle grote spelers op het gebied van windmolens op zee: Deep Ocean, Modus, VSMC en BoDo.

In de praktijk

Samen met VSMC zit Van Heck in een testfase voor een verbetering van deze techniek. In grote lijnen komt het erop neer dat het zwaard langer is, waardoor preciezer gespoten kan worden, zodat het milieu het minst verstoord wordt. Hiermee is ook de druk en richting van de stralen beter te regelen. De tests hebben uitgewezen dat wat er op de tekentafel zo mooi uitziet ook werkt in de praktijk.

terug naar het projectoverzicht