Van Heck levert voor haar opdrachtgever een compleet elektrische pomp opstelling om de toeristen weer te kunnen laten genieten van de verschillende kuuroorden aan de Dode Zee. De bad plaatsen  worden door, onder andere de verdamping van het zoute water, steeds kleiner en slibben dicht. Van Heck’s opdrachtgever bouwt speciaal voor dit project een zuiger die bestand is tegen het hoge zoutgehalte van de Dode Zee. De rode van Heck pompen zullen deze zuiger ondersteunen in de werkzaamheden aldaar.

Bijdrage Van Heck

Voor dit project heeft Van Heck 2x een HK500E en 2x een EPP200-PHK500 geselecteerd om aan het debiet van de klant te voldoen. De Van Heck constructeurs dienden, met enige urgentie, speciale verloopstukken te fabriceren. Een andere uitdaging was om het benodigde equipment zo effectief mogelijk te laden in de zeecontainers om het te kunnen transporteren naar Israël.

In eerste instantie had de opdrachtgever Van Heck gevraagd om diesel aangedreven pompsets, echter door de strenge invoerregelgeving was dit geen optie. Daarna is er in overleg besloten voor een compleet elektrische pomp opstelling. De Van Heck engineer heeft deze, in nauw overleg met opdrachtgever, ontworpen. Goed luisteren naar de wensen van de klant is ook een kerncompetentie van de Van Heck engineer.

Begin 2020 zal onze supervisor naar Israël vliegen om de pomp opstelling op te bouwen, te testen en uitleg te geven aan de klant.

terug naar het projectoverzicht